Flexibel en betaalbaar bouwen met SIP wanden

 

 Bouwen met SIP wanden
SIPs staat voor Structural Insulated Panel, oftewel een systeem dat bestaat uit constructieve isolerende panelen. Door de combinatie van een binnen- en buitenblad met een kern van isolatie, levert een SIP-bouwsysteem een ongekende sterkte en stijfheid op. Hierdoor kan dit systeem voor zowel dragende als niet dragende wanden en daken gebruikt worden.
SIPs is al jaren een bewezen standaard in landen als de Verenigde Staten en Engeland. In Nederland is SIPs nog een vrij nieuwe bouwmethode maar sinds een aantal jaren neemt de vraag naar dit alternatieve bouwsysteem toe en wint deze slanke en duurzame bouwmethode steeds meer terrein ten opzichte van de traditionele bouwwijze.

Hoe ziet onze SIPs eruit?
De constructief isolerende sandwichpanelen zijn opgebouwd uit een binnen- en buitenblad van 15 of 30 mm. OSB/3, met daartussen een harde isolatie Airpop. Het bouwsysteem wordt geleverd in één dikte: 278 mm. (inclusief gips afwerking). De standaardbreedte per paneel is 1220 mm. en de standaardlengte ligt tussen de 2600 mm. en 3000 mm.. De panelen kunnen worden voorzien van elektriciteit aansluitingen en worden afgewerkt met gips. Hierdoor loopt de isolatiewaarde op tot boven de 6.0K/wm2.

Alle mogelijke modellen van brochure woning tot architecten woning kunnen wij voor u maken.


Voordelen op een rij:
- Hogere wandisolatie en dakisolatie
- Betere luchtdichtheid en energiezuiniger
- Snellere bouwtijd
- Minder renteverlies tijdens de bouw
- Ideaal voor de casco bouwer/opdrachtgever of aannemer
- Minder CO2 uitstoot


Bel voor een afspraak:
Bert Tieben 0623 80 50 03
Bouwen4u/Tieben Vastgoed
Dirk de Ruiterstraat 1
9581 DA Musselkanaal

Top